Konkurs na eko – słodycz

23 kwietnia 2015   Cekcyn  Gostycyn  Kęsowo  Lubiewo  Śliwice  Tuchola     Komentarze: 0

II edycja – dla uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.

W terminie do 30 kwietnia należy dostarczyć do organizatora konkursu ciekawy, sprawdzony przepis na EKO – SŁODYCZ. Zwycięzcami konkursu zostaną autorzy 10 najlepszych, najbardziej ekologicznych i najsmaczniejszych, zdaniem Komisji Konkursowej, EKO – SŁODYCZY. Zwycięzcy i wyróżnieni otrzymają ATRAKCYJNE NAGRODY!

Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych Powiatu Tucholskiego.

I ETAP

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać na adres mailowy: edukacja94@tuchola.pl lub przynieść do Wydziału Edukacji, Zdrowia i Sportu (ul. Pocztowa 7, II piętro pokój 206) kompletnie wypełnioną kartę zgłoszeniową z przepisem na EKO – SŁODYCZ II EDYCJA w terminie do 30 kwietnia.
Każdy z uczestników ma prawo przynieść/zgłosić do konkursu maksymalnie dwa przepisy.
Przepisy mogą dotyczyć wszelkiego rodzaju wyroby, które można uznać za słodycze:

  • ciasta,
  • ciasteczka,
  • cukierki,
  • desery.

Przesłane przepisy będą oceniane przez Komisję Konkursową powołaną przez organizatora. Do drugiego etapu zostanie wybranych 10 najciekawszych przepisów- Komisja oceniać będzie:

  • oryginalność przepisu;
  • uzasadnienie, dlaczego przepis jest ekologiczny;
  • zawartość składników ekologicznych.

Komisja poinformuje osoby, które przeszły do II etapu Konkursu drogą mailową lub telefoniczną.

UWAGA!
Do konkursu nie mogą być zgłoszone przepisy, które zakwalifikowały się do II etapu w pierwszej edycji KONKURSU na EKO – SŁODYCZ.

II ETAP

Osoby, których przepisy zakwalifikowały się do II etapu zobowiązane będą do wykonania wyrobu wg przedstawionego przepisu i dostarczenia go na miejsce określone przez organizatora, w wyznaczony dzień.

Każda osoba startująca w II etapie konkursu zobowiązana jest do wykonania wyrobu we własnym zakresie i na własny koszt.

Komisja konkursowa oceni wyroby na podstawie następujących kryteriów:

  • smak pod względem użycia produktów ekologicznych,
  • wygląd i sposób serwowania.

Komisja przyzna nagrody rzeczowe wszystkim osobom, które przeszły do II etapu, ustalając miejsca od I do V oraz 5 wyróżnień. Przed przystąpieniem do konkursu prosimy o zapoznanie się z regulaminem, który wraz z kartą zgłoszeniową dostępny jest TUTAJ.

ORGANIZATOR: WYDZIAŁ EDUKACJI, ZDROWIA I SPORTU, tel. 52 5590710

W konkursie przewidziane są atrakcyjne nagrody rzeczowe, które dofinansowane są ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu.

Galeria z zeszłorocznej edycji konkursu TUTAJ.

Źródło: Starostwo w Tucholi

Komentarze

comments

Dodaj komentarz

© 2024 Tucholanin.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone. Powered by WordPress | Made by: jahudesign.pl
test