KONKURS NA EKO – SŁODYCZ
Udział mogą wziąć uczniowie szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych.
Do 30 czerwca należy dostarczyć do organizatora konkursu ciekawy, sprawdzony przepis na EKO – SŁODYCZ. Zwycięzcami konkursu zostaną autorzy 10 najlepszych, najbardziej ekologicznych i najsmaczniejszych zdaniem Komisji Konkursowej EKO – SŁODYCZY.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych Powiatu Tucholskiego.
I ETAP
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać na adres mailowy: edukacja94@tuchola.pl lub przynieść do Wydziału Oświaty Kultury i Zdrowia (ul. Pocztowa 7, II piętro pokój 206) kompletnie wypełnioną kartę zgłoszeniową z przepisem na EKO – SŁODYCZ w terminie do 30 czerwca 2014r.
Każdy z uczestników ma prawo przynieść/zgłosić do konkursu maksymalnie dwa przepisy.
Przepisy mogą dotyczyć wszelkiego rodzaju wyroby, które można uznać za słodycze: ciasta,
ciasteczka, cukierki, desery.
Przesłane przepisy będą oceniane przez Komisję Konkursową powołaną przez organizatora.
Do drugiego etapu zostanie wybranych 10 najciekawszych przepisów – Komisja oceniać będzie:
- oryginalność przepisu;
- uzasadnienie, dlaczego przepis jest ekologiczny;
- zawartość składników ekologicznych.
II ETAP
Osoby, których przepisy zakwalifikowały się do II etapu zobowiązane będą do wykonania wyrobu wg przedstawionego przepisu i dostarczenia go na miejsce określone przez organizatora, w wyznaczony dzień.
Każda osoba startująca w II etapie konkursu zobowiązana jest do wykonania wyrobu we własnym zakresie i na własny koszt.
Komisja konkursowa oceni wyroby na podstawie następujących kryteriów:
- smak pod względem użycia produktów ekologicznych,
- wygląd i sposób serwowania.
Komisja przyzna nagrody rzeczowe wszystkim osobom, które przeszły do II etapu, ustalając miejsca od I do V oraz 5 wyróżnień.
W konkursie przewidziane są atrakcyjne nagrody rzeczowe, które dofinansowane są ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu.
Źródło: Starostwo Powiatowe w Tucholi (tucholski.pl)
Dodaj komentarz