Gotować po kujawsku

1 sierpnia 2012   Cekcyn  Gostycyn  Imprezy  Kęsowo  Lubiewo  Śliwice  Tuchola     Komentarze: 0

„Akademia Kucharza Regionu” czyli bezpłatne szkolenia czekają na chętnych kucharzy i pracowników branży turystycznej chcących pogłębić swoją wiedzę w zakresie sposobu przygotowywania potraw regionalnych.

Organizator Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna ma nadzieję, że przedsięwzięcie przyczyni się także do zwiększenia świadomości na temat wartości produktów regionalnych pochodzących z województwa kujawsko-pomorskiego.

Uczestnictwo w szkoleniach jest bezpłatne.

Będą się one odbywać w dwóch modułach:

MODUŁ I: Podwyższanie umiejętności kucharskich o wiedzę z zakresu przygotowywania potraw regionalnych województwa kujawsko–pomorskiego.

Uczestnicy: osoby z co najmniej gastronomicznym wykształceniem zawodowym – wykształcenie nie wyższe niż średnie – osoby pracujące.

MODUŁ II: Podnoszenie jakości usług gastronomiczno – cateringowych w województwie poprzez zwiększanie świadomości o produktach regionalnych oraz sposobie ich przyrządzania i promowania.

Uczestnikami mogą być osoby zatrudnione w przedsiębiorstwie sektorów: gastronomicznego, hotelarskiego i turystycznego (również na podstawie umów cywilnoprawnych). Wykształcenie nie wyższe niż średnie. W II module mogą brać udział również osoby zakwalifikowane do modułu I.

Rekrutacja trwa do 31 sierpnia – moduł I oraz do 31 grudnia 2012 r. w przypadku modułu II.

Gościny uczestnikom szkolenia udzieli Centrum Konferencyjnym „Daglezja” w Przysieku koło Torunia.

Formularze zgłoszeniowe, zasady rekrutacji oraz inne informacje o projekcie dostępne są na stronie:

www.akademiakucharza.pl

Komentarze

comments

Dodaj komentarz

© 2024 Tucholanin.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone. Powered by WordPress | Made by: jahudesign.pl
test