Gotować po kujawsku
„Akademia Kucharza Regionu” czyli bezpłatne szkolenia czekają na chętnych kucharzy i pracowników branży turystycznej chcących pogłębić swoją wiedzę w zakresie sposobu przygotowywania potraw regionalnych.
Organizator Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna ma nadzieję, że przedsięwzięcie przyczyni się także do zwiększenia świadomości na temat wartości produktów regionalnych pochodzących z województwa kujawsko-pomorskiego.
Uczestnictwo w szkoleniach jest bezpłatne.
Będą się one odbywać w dwóch modułach:
MODUŁ I: Podwyższanie umiejętności kucharskich o wiedzę z zakresu przygotowywania potraw regionalnych województwa kujawsko–pomorskiego.
Uczestnicy: osoby z co najmniej gastronomicznym wykształceniem zawodowym – wykształcenie nie wyższe niż średnie – osoby pracujące.
MODUŁ II: Podnoszenie jakości usług gastronomiczno – cateringowych w województwie poprzez zwiększanie świadomości o produktach regionalnych oraz sposobie ich przyrządzania i promowania.
Uczestnikami mogą być osoby zatrudnione w przedsiębiorstwie sektorów: gastronomicznego, hotelarskiego i turystycznego (również na podstawie umów cywilnoprawnych). Wykształcenie nie wyższe niż średnie. W II module mogą brać udział również osoby zakwalifikowane do modułu I.
Rekrutacja trwa do 31 sierpnia – moduł I oraz do 31 grudnia 2012 r. w przypadku modułu II.
Gościny uczestnikom szkolenia udzieli Centrum Konferencyjnym „Daglezja” w Przysieku koło Torunia.
Formularze zgłoszeniowe, zasady rekrutacji oraz inne informacje o projekcie dostępne są na stronie:
Dodaj komentarz